Ο αγώνας των 20 χιλιομέτρων έχει ώρα έναρξης τις 10:00 πμ. Η διαδρομή ξεκινάει από την Πλατεία του χωριού Κήποι στα 750 μέτρα υψόμετρο. Τα πρώτα πέντε χιλιόμετρα κινείται σε άσφαλτο και στην συνέχεια στρίβει δεξιά και κινείται σε δασικό δρόμο, ο οποίος στη συνέχεια γίνεται μονοπάτι ενώ περνάει αρκετές φορές κάθετα το ρέμα άλλοτε από υπέροχα πέτρινα γεφύρια αλλά και μέσα από το ρέμα του οποίου η ροή την εποχή που γίνεται ο αγώνας θα είναι πολύ χαμηλή.

Στο 11,4 χλμ συναντάμε τον 1ο σταθμό ανεφοδιασμού. Για τα επόμενα 2 χλμ η διαδρομή κινείται κατηφορικά σε καλό χωματόδρομο. Στη συνέχεια η μπαίνει και πάλι σε ένα εκπληκτικής ομορφιάς μονοπάτι του Ντόβρη, όπου περνάμε πάνω από τρία πανέμορφα πετρόκτιστα γεφύρια, με κατηφορική κλίση για 4 περίπου χλμ συναντώντας την άσφαλτο και το 2ο σταθμό τροφοδοσίας (Σημείωση: Εκεί είναι και το σημείο που διαχωρίζονται οι διαδρομές των 2 αγώνων).

 

Στη συνέχεια στρίβει αριστερά σε άσφαλτο, κατευθύνοντάς μας προς τον τερματισμό στο χωριό Κήποι. Μετά από 3 χλμ στην άσφαλτο τερματίζει στους Κήπους όπου και ξεκίνησε.