Αγώνας 54km

Ο αγώνας των 54 χιλιομέτρων έχει ώρα εκκίνησης τις 10:00 πμ. Η διαδρομή ξεκινάει από την Πλατεία του χωριού Κήποι στα 750 μέτρα υψόμετρο. Τα πρώτα πέντε χιλιόμετρα κινείται σε άσφαλτο και στην συνέχεια στρίβει δεξιά και κινείται σε δασικό δρόμο, ο οποίος στη συνέχεια γίνεται μονοπάτι ενώ περνάει αρκετές φορές κάθετα το ρέμα άλλοτε από υπέροχα πέτρινα γεφύρια αλλά και μέσα από το ρέμα του οποίου η ροή την εποχή που γίνεται ο αγώνας θα είναι πολύ χαμηλή.

Στο 11,4 χλμ η διαδρομή αρχίζει να κατηφορίζει αφού περάσει από το εκκλησάκι Παναγιά όπου βρίσκεται και ο πρώτος σταθμός ανεφοδιασμού. Για τα επόμενα 2 χλμ κινείται κατηφορικά σε καλό χωματόδρομο. Στη συνέχεια η διαδρομή μπαίνει και πάλι σε ένα εκπληκτικής ομορφιάς μονοπάτι του Ντόβρη, το οποίο είναι κατηφορικό για 3 περίπου χλμ όπου συναντάει και πάλι φαρδύ χωματόδρομο, στρίβει δεξιά περνώντας πάνω από ακόμη ένα πέτρινο γεφύρι και συναντάει την άσφαλτο. Η διαδρομή πλέον στρίβει δεξιά και μετά από 2,5 χιλιόμετρα στην άσφαλτο στρίβει αριστερά όπου σύντομα αρχίζει η πρώτη απαιτητική ανηφόρα για περίπου 5,5 χλμ.

Στο 24 χλμ περίπου, συναντάει το δεύτερο σταθμό τροφοδοσίας, και συνεχίζει με πιο ήπιες κλίσεις ανηφορικά για τα επόμενα 7 χιλιόμετρα. Στρίβει κατηφορίζοντας δεξία σε ένα εκπληκτικό τοπίο, μέσα σε ένα καταπράσινο δάσος οξιάς, πάνω σε χωματόδρομο με μαλακό χώμα. Ίσως το ομορφότερο κομμάτι της διαδρομής που διαρκεί μέχρι σχεδόν το 50 χλμ. Στο ενδιάμεσο και πάντοτε μέσα στο δάσος σε μια διαδρομή που εναλλάσεται από ανηφορικά σε κατηφορικά κομμάτια, υπάρχει ο τρίτος σταθμός τροφοδοσίας, στο 33,4 χλμ. Μετά από τρία χιλιόμετρα η διαδρομή ξαναμπαίνει σε μαγευτικό χωματόδρομο μήκους 9,3 χιλιομέτρων και συναντά τον τέταρτο σταθμό τροφοδοσίας στο 43 χλμ. Από εκεί βγαίνει σε ανηφοροκατηφορικό χωματόδρομο όχι σημαντικής δυσκολίας και μπαίνει στο μαγικό μονοπάτι των Τριών Δέντρων για 3 περίπου χιλιόμετρα. Στο τέλος πλέον της διαδρομής, οι ποδηλάτες μετά από τρία χιλιόμετρα χωματόδρομο εισέρχονται στο γραφικό χωριό των Κήπων Ζαγορίου και αφού κάνουν τον περίγυρο του χωριού μέσα από τα πετρόκτιστα γκαλντερίμια με προσοχή θα φτάσουν στον τερματισμό.