Αγώνας 31km

Ο αγώνας των 31 χιλιομέτρων έχει ώρα έναρξης τις 10:00 πμ. Η διαδρομή ξεκινάει από την Πλατεία του χωριού Κήποι στα 750 μέτρα υψόμετρο. Τα πρώτα πέντε χιλιόμετρα κινείται σε άσφαλτο και στην συνέχεια στρίβει δεξιά και κινείται σε δασικό δρόμο, ο οποίος στη συνέχεια γίνεται μονοπάτι ενώ περνάει αρκετές φορές κάθετα το ρέμα άλλοτε από υπέροχα πέτρινα γεφύρια αλλά και μέσα από το ρέμα του οποίου η ροή την εποχή που γίνεται ο αγώνας θα είναι πολύ χαμηλή.

Στο 11,4 χλμ η διαδρομή αρχίζει να κατηφορίζει αφού περάσει από το εκκλησάκι Παναγιά όπου βρίσκεται και ο πρώτος σταθμός ανεφοδιασμού. Για τα επόμενα 2 χλμ κινείται κατηφορικά σε καλό χωματόδρομο. Στη συνέχεια η διαδρομή μπαίνει και πάλι σε ένα εκπληκτικής ομορφιάς μονοπάτι του Ντόβρη, το οποίο είναι κατηφορικό για 3 περίπου χλμ όπου συναντάει και πάλι φαρδύ χωματόδρομο, στρίβει δεξιά περνώντας πάνω από ακόμη ένα πέτρινο γεφύρι και συναντάει την άσφαλτο. Η διαδρομή πλέον στρίβει δεξιά και μετά από 2,5 χιλιόμετρα στην άσφαλτο στρίβει αριστερά όπου σύντομα αρχίζει η πρώτη απαιτητική ανηφόρα για περίπου 5,5 χλμ.

Στο 24 χλμ περίπου, συναντάει το δεύτερο σταθμό τροφοδοσίας και χωρίζει από τη μεγάλη διαδρομή στρίβοντας αριστερά. Μετά από ένα γρήγορο αρχικά, κατηφορικό χωματόδρομο ανηφορίζει για λίγο φτάνοντας στο ψηλότερο σημείο της (1020μ) όπου αμέσως μετά μπαίνει σε ένα πανέμορφο μονοπάτι, σε πυκνό δάσος το οποίο κατηφορίζει μέχρι το χωματόδρομο αφού πρώτα δοκιμάσει τις τεχνικές σας ικανότητες.

Προσοχή στα τελευταία 500 μέτρα όπου μεγάλες πέτρινες πλάκες αλλά και αρκετές σαθρές πέτρες θα σας δυσκολέψουν την προσπάθεια! Λίγο πριν βγει στην άσφαλτο και στρίψει δεξιά περνάει ανάμεσα από ένα μεγάλο μαντρί και χρειάζεται λίγο προσοχή γιατί διάφορα ζωντανά κυκλοφορούν ελεύθερα και σίγουρα θα τρομάξουν με την παρουσία σας! Μετά από 3 χλμ στην άσφαλτο τερματίζει στους Κήπους όπου και ξεκίνησε.